GROBLJA U BUDISAVI

Katoličko groblje se nalazi na kraju Železničke ulice. Smatra se da je ovo najstarije groblje u Budisavi i da je nastalo posle formiranja sela, 1884. godine. Na ovom groblju su do 1905. godine sahranjivani pripadnici svih veroispovesti. Od 1905. godine na Katoličkom groblju se sahranjuju samo katolici i Ukrajinci grkokatoličke vere. Jevrejsko groblje je u sklopu Katoličkog, na zapadnom kraju parcele, ali su obeležja iščezla i nisu više vidljiva.

Pravoslavno groblje se nalazi na početku Vojvođanske ulice, sa leve strane puta prema Kaću. Groblje postoji od 1946. godine. Na ovom groblju se sahranjuju Srbi pravoslavne vere, ateisti i adventisti. Ovde je sahranjen i jedan ruski general koji je umro pre Drugog svetskog rata.

Reformatsko groblje se nalazi u ulici Doža Đerđa i okrenuto je prema njivama. Groblje je nastalo 1906. godine i aktivno je i danas. Reformati su se ranije sahranjivali na Katoličkom groblju.

Nemačko ili Evangelističko groblje takođe je u ulici Doža Đerđa. Smatra se da je ovo groblje nastalo 1906. godine (istraživanja Galamboš Lasla iz Budisave). Posle Drugog svetskog rata Nemci se ne sahranjuju na ovom grobllju, koje je i dobrim delom devastirano.

Mađarsko-novoversko groblje nalazi se u ulici Doža Đerđa, okrenuto je prema njivama i udaljeno od Nemačkog i Reformatskog groblja. Opštinsko poglavarstvo Budisave kupilo je 1906. godine 72 ara zemlje za Nazarensko groblje. Na ovom groblju sahranjuju se pretežno Mađari-nazareni. Ovo je najmanje groblje u Budisavi. Pretpostavlja se da su sahranjivanja počela 1907. godine.